Generation Y og feedback

Ledere står overfor store udfordringer i fremtiden også når det gælder feedback. De traditionelle og gængse værktøjer er ikke længere tilstrækkelige, hvis de skal udvikle de unge medarbejdere optimalt. Generation Y tvinger med andre ord ledere til at have større fokus på deres feedbackkultur.

Lederne og HR bliver udfordretphone
Med organisations og HR brillerne, er ”Generation Y” en meget anderledes generation. Det er en generation, der stiller nye krav til den måde ledere i organisationer motiverer og udvikler på, sætter spørgsmålstegn til gamle og traditionelle udviklingsformer og prøver digitale grænser af.

Hvordan motiverer man en generation, der i forvejen er drevet af passion?
”Generation Y” er fokuseret på én ting. Er de en fiasko eller er de en succes? Den manglende tro på autoriteter betyder, at de I højere grad har fokus på deres præstation.

De vil bedømmes – have karakterer – have feedback og du vil typisk høre denne sætning ”Hvordan kan jeg blive endnu bedre? – Hvordan kan jeg blive en succes?”

Det har betydning om man har succes – men det behøver ikke nødvendigvis være succes på arbejdet. Hvis man er arbejdsløs og har succes på et surferbræt er det at foretrækker fremfor at være middelmådig eller en fiasko på et arbejde. Generation Y, er i den grad en generation, der laver sine valg i livet ud fra passion.

Eller som de selv udtrykker det: ”Hvad vil JEG gerne? – Hvad brænder JEG for?

 

Behovet for Feedback vokserEr det nemmere eller?

Svaret er, at det nok gør lederens arbejdet både nemmere og sværere.

Nemmere, fordi dem der allerede er på arbejdspladsen – er der fordi de gerne VIL være der og brænder for det.

Sværere, fordi lederne skal kigge sine strategier og fremgangsmåder efter i sømmene, og overveje, hvordan de motiverer og udvikler Generationen Y.

Virksomheden bliver med andre ord tvunget til at have endnu mere fokus på udvikling i fremtiden. Passionerede medarbejdere ønsker at udvikle sig, at blive endnu bedre – at blive en succes.

Virksomhedens fornemmeste opgave er således at skabe en kultur, der har fokus på udvikling. Netop derfor kommer feedback og feedbackkultur til at være et nøgleord i fremtidens virksomheder. En løbende og konstant feedback og respons taler til Generation Y – både i form af, at feedbacken er konstant og følger med den flygtige tid, men også i den forstand, at en god feedbackkultur kan opstille kortsigtede mål, udvikle og give succes.

“Feedback har været et overset værktøj, på trods af at der er en af de mest effektive værktøjer til at motivere og udvikle medarbejderne – men Generation Y – tvinger dig som leder til at tænke i feedbackkultur.”

Tæller et 👍 på Facebook som feedback?

Mit umiddelbare svar ville være nej – men så igen – jeg er heller ikke fra Generation Y (ikke engang tæt på). Som med alt andet kommunikation må man have målgruppen i fokus. Det betyder bl.a. at digital ledelse kommer på banen i forhold til feedback og Generation Y. Det betyder, at der kræves både mere og mindre af din feedback. Mere hurtig feedback og mindre tid til at forberede din feedback.

Hvordan giver man feedback til en generation, der udtrykker sig bedst via emojis og hvor likes, sms og 😉 anses som en dyb samtale…?

Drop din tanke om, at det er bedre at give veltænkt og velbearbejdet feedback 1 gang om året fremfor en evig strøm af feedback. Generation Y, VIL have den evige strøm af feedback. For feedbacken betyder det, at den bliver mere impulsiv, mere levende – men vigtigst af alt, så rammer den målgruppen, Generation Y, og sikrer udvikling og succes.

Skal du👍? Jamen, hvorfor ikke? Det er måske i virkeligheden kun DIG der skal vænne dig til det, dine kommende medarbejdere gør det allerede.

Vil du have sparring på hvordan du bliver klar på feedback-fronten?

Læs mere her på hjemmesiden eller kontakt mig direkte på jf@feedbackacademy.dk eller 60565758 og hør hvordan vi kan hjælpe dig!

Vil du gerne have værktøjerne til, at lave forandringer i din organisation?

Så tilmeld dig vores nye uddannelse og bliv certificeret Feedback Træner

Bedste Hilsner

Jerry Fogh

Dette er en kommentar, som er skrevet på baggrund af et indlæg jeg hørte i forbindelse med et netværksmøde. På dette møde fortalte Sidsel Jess fra virksomheden Bruun & Partnere om deres undersøgelser indenfor emnet Generation Y

Vil du have inspiration til feedback blandt kolleger?

Så tilmeld dig vores SMS tjeneste og få en ugentlig Feedbackopgave direkte til din mobil.

Kollega Feedback SMS KOL til 1245

 

Who is Jerry Fogh

You need update your bio: Edit your profile

BACK